Дуже ніжна печінка. Секрет – у маринаді з… содою

Ця печінка завжди виходить дуже ніжною та соковитою. А все тому що її треба заздалегідь замаринувати. Не дивуйтеся, що у складі маринаду є сода. Вона тут відіграє важливу роль, а її смаку зовсім не чути!

Дуже ніжна печінка

600 г печінки (яловичої або свинної), 1 яйце, 3 зубці часнику, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка (без чубка) солі, 0,5 ч. ложки соди, 2 цибулини, 1 морквина, кукурудзяне або пшеичне борошно для панірування.
Печінку промити, висушити, почистити від плівок і порізати на великі шматки. Маринад: збити яйце зі сіллю, цукром, содою (вона робить печінку м’якшою) та видушеним часником. Залити маринадом печінку і залишити щонайменше на 2 год (можна на ніч). Почищену і нарізану півкільцями цибулю обсмажити у невеликій кількості олії, додати натерту моркву, тушкувати кілька хвилин. Кусочки печінки обваляти у кукурудзяному борошні і обсмажити на сковорідці з олією по 3 хв з кожного боку. Далі до всієї печінки додати обсмажену цибулю з морквою і залишити під кришкою на мінімальному вогні ще щонайменше 5 хв
Перевірити готовність, розрізавши кусочок. Якщо серединка не рожева – готово. У готовій печінці соди не відчувається зовсім!
Рецепт і фото Оксани Білінської

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook