Маленькі хитрощі для хорошої господині

Потрібно швидко зварити картоплю? Цибуля краще підрум’яниться, квасоля стане смачнішою та поживнішою, якщо...

Якщо потрібно швидше зварити картоплю, покладіть у воду ложку масла. Щоб надати їй смаку, можна додати чорний перець горошок, лавровий лист і зубок часнику.

Аби усунути неприємний запах при варінні капусти або ріпи, опустіть у каструлю шматочок хліба, загорнутий у чисту тканину.

Квасоля стане смачнішою та поживнішою, якщо воду, в якій вона вариться, злити відразу після кипіння. Потім знову залити квасолю холодною водою, додати дві-три ложки олії і варити до готовності.

Нарізана цибуля збереже свіжість, якщо покласти її на блюдце, посипане сіллю.

Бульйон набуде золотистого кольору, якщо додати в нього трохи промитого цибулиння.

Цибуля краще підрум’яниться, якщо додати в олію трохи цукру.

Томатне пюре, що починає псуватися, можна використовувати, якщо добре прокип’ятити його і додати солі

У банці з консервованими овочами помутнів маринад. Вийміть овочі, промийте, покладіть у чисту банку і залийте новим, більш міцним маринадом. Можна використовувати і старий, якщо прокип’ятити його, профільтрувати і додати трохи оцту.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook