м'ясо печене

Перед Пасхою у вівторок м’ясо мариную, а в суботу запікаю

Таке м'ясо виходить соковитим, м'якеньким і запашним. Рекомендую рецепт! Так готую м'ясо щороку перед Пасхою.

Печене м’ясо

Я готую так: на 5 літрів води даю 250 г солі, розмішую до розчинення, додаю 4-5 лаврових листочків, духмяний та чорний перець десь по 6-8 штук, столова ложка цукру – все закип’ятити і лишити охолоджувався до кімнатної температури, потім додаю нарізану кільцями велику цибулину.

Тим часом беру м’ясо 5-6 кг нарізаю великими шматками – десь по кілограму або й більше (хто як хоче) і нашпиговую його дольками часнику. Роблю це у вівторок, перед паскою. Ставлю м’ясо маринуватися в холодильнику або в льоху.

У суботу вранці м’ясо витягую з розсолу, просушую паперовими рушниками і кожен шматок обжарюю на пательні з смальцем до золотистого кольору.

Складаю в скороварку додаю два лаврові листочки, декілька горошин духмяного перцю, притрушую чорним мелений перцем, додаю трохи води і жир, на якому смажила м’ясо і тушу 1,5 години на маленькому вогні. Не відкриваю скороварку до повного остигання. А потім знову злегка паперовими рушниками забираю зайву вологу і загортаю м’ясо в фольгу до повного дозрівання. Таке м’ясо виходить м’якеньким і запашним.

Рецепт Оксани Ткаченко

Радимо також приготувати печене м’ясо за іншими перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook