печиво на смальці

Печиво-рулетики “Пальчики” на смальці. Рецепт з бабусиного записника, йому років 50!

Цей рецепт у мене - з бабусиного записника, йому років 50. Ці "Пальчики" дуже смачні, бо тісто на смальці! Готувати їх просто і швидко, тісто дуже м'яке і не треба чекати, доки воно зійде!

Якщо маєте смалець, обов’язково приготуйте незвичайне печиво у вигляді рулетиків. У рецепті є дріжджі, але чекати, поки тісто підійде, не треба. Можна замісити і одразу формувати печиво. Виходить дуже смачне. А рецепт – давній-давній, ще бабусин.

Печиво “Пальчики”

0,5 л смальцю, 3 жовтки, 1 ціле яйце, 0,5 скл. молока, 100 г дріжджів, борошно. Начинка (густе повидло, мак, посічені горіхи, халва тощо).

У рецепті немає цукру, я даю половину столової ложки, щоб “запрацювали” дріжджі. У теплому молоці з цукром розчинити дріжджі, додати решту продуктів кімнатної температури, поступово підсипаючи борошно, замісити. Тісто має бути м’яке, еластичне і не повинно липнути до рук (трішки м’якше, ніж на вареники). Не потрібно залишати, щоб підросло. Тонко розкотити, начинка будь-яка, у мене халва і кориця з цукром. Скрутити у рулетики, викласти на форму, зачекати 10 хв, щоб підійшли, і випікати при 180 ОС (я печу 30 хв).
Посипати пудрою.

Рецепт і фото Марії Волошин

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook