Галицькі рогалики
- Для тіста: 140 г вершкового масла, 60 г смальцю, 400 г борошна, 100 г сметани, 100 г молока, 2 жовтки, 1 ст. ложка лимонного соку.
- Для начинки: повидло.
- Додатково: цукрова пудра.
Вершкове масло і смалець покласти на півтори години в морозильну камеру. Потім порізати дрібними кубиками, додати борошно і посікти у крихту. Окремо змішати сметану, молоко, жовтки і лимонний сік. Усе змішати і замісити тісто. Покласти в холодильник на годину.
Готове тісто розділити на шість частин. Кожну частину дуже тонко розкотити в коло, яке треба розрізати на 12 рівних сегментів. На край покласти повидло й скрутити рулетом.
Випікати при 180 градусах до готовності. Охолоджені рогалики присипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Оксани Ющук, м. Луцьк
Post Views: 144