Домашня ковбаса “Галицька”: смакує гарячою і холодною

Недавно спробувала в гостях домашню ковбаску і відразу влюбилася в неї. Вона така, як подають в гарних гуцульських ресторанах. Випросила рецепт. Трохи вдосконалила його. Тепер ця ковбаска усім моїм рідним і гостям смакує!

Найкраща ковбаса – домашня! Хоча б раз приготуйте домашню ковбасу – і ви не захочете магазинної, така вже вона смачна. До того ж рецепт ковбаси досить простий!

Домашня ковбаса “Галицька”

  • 1,5 кг свинини, 400 г сала (можна 600 г), 1,5 ст. ложки солі, 1 ст. ложка чорного меленого перцю, 2 головки часнику. 
  • Можна додати 2 ст. ложки гірчиці в зернах. 

М’ясо порізати шматочками 1Х1 см, сало маленькими кусочками, додати сіль, перець, розчавлений часник і трохи води або бульйону. Наповнити кишки і відставити в холод на добу. Відварити у воді після закипання 30 хв, потім запекти в розігрітій духовці до 180 ОС ще 30 хв.

Така домашня ковбаса смакує і холодною, і гарячою.

Рецептом поділилася Надія Бурка

Радимо також інші перевірені рецепти домашньої ковбаси:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook