Яскравий ніжний десерт “Засніжені ягоди”
Форма 16 см. 600 мл білого йогурту без наповнювачів, 3 ст. ложки, згущеного молока, 15 г желатину, 50 мл молока або води, 1 п. (90 г) малинового желе, 300 мл води, 1 скл. ягід + 100 г для оздоблення.
Ягоди помістити у будь-який посуд, з якого після застигання зручно діставати желе, але цей посуд в діаметрі повинен бути значно менший від основної форми. Можна додатково застелити дно харчовою плівкою.
Пакет малинового желе розвести згідно з інструкцією гарячою водою і залити ним ягоди. Залишити застигати.
Желатин розвести молоком або водою, залишити на 10 хв, згодом підігріти на водяній бані і додати до йогурту, попередньо змішаного зі згущеним молоком.
Сформувати десерт: в центр основної форми, бажано роз’ємної, викласти застигле ягідне желе, залити його йогуртом і залишити до повного застигання.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати: