Пиріг з ревенем та меренгою. Це нереальна смакота!

Цей пиріг - неземне задоволення! Крихкий пісочний корж та ніжна соковита начинка з кислинкою під хмаринкою невагомої солодкої меренги. Обов'язково збережіть рецепт і приготуйте!

Пиріг з ревенем та меренгою

Форма 24-26 см. Тісто: 200 г борошна, 100 г холодного масла, 40 г цукру, 50 г сметани, 2 жовтки, 5 г розпушувача. Начинка: 400 г почищеного ревеню, 1-2 ч. ложки цукру, 1-2 ч. ложки ванільного цукру. Меренга: 120 г білка (~з 4 яєць), дрібка солі, 200 г цукру, 2 повні ч. ложки крохмалю.
Змішати борошно з розпушувачем, потерти холодне масло і змішати з борошном у крихту. Додати решту інгредієнтів і швидко замісити тісто, замотати у плівку і поставити на 15 хв в морозилку. Очищений ревінь нарізати невеличкими кусочками, додати цукор, розмішати і залишити. Тісто дістати, розкотити і викласти у форму з бортиками, поколоти і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв (щоб почав зарум‘янюватись). Тим часом зробити меренгу: збити білки з цукром до стійких піків, в кінці додати крохмаль. Дістати корж, на нього викласти ревінь, а зверху меренгу. Зменшити температуру до 150 градусів і випікати 30-40 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook