зелені квашені помідори

Як заквасити зелені помідори: рецепт традиційний, грузинський і з гірчицею

Що зробити із зелених помідорів? Правильно, заквасити! Вони дуже смачні, і врожай не пропаде! Для вас три рецепти зелених квашених помідорів: традиційний, грузинський і з гірчицею.

Зелені помідори найкраще підходять для квашення. Вдаються дуже смачні! А ще такий спосіб заготівлі виручає, коли починає пропадати врожай, плоди псуються не дозрівши і треба їх врятувати. Є різні способи, як заквасити зелені помідори. Кількома улюбленими рецептами поділилися господині.

Традиційний рецепт

Розсіл: 10 л води – 0,5 л солі (по “Марусин поясок”). Залити і в холод. Якщо влітку їсти, то ще додати цукор – 1,5 скл. На зиму кваситься без цукру, бо за місяць перекиснуть і шапкою піднімуться. Рецепт Світлани Горянової

Грузинський рецепт

Дуже добрезні молочні або бурі квашені помідори, просто пересипані сіллю, без розсолу. На 10 кг помідорів – 250 г солі. Можна у банки під капронову кришку або у якусь ємність більшу. Помідори перерізати навпіл. В окрему миску додати 1 скл. солі, петрушку, кріп, часник, солодкий перець, все подрібнити. Закласти помідори і пересипати сумішшю солі і спецій.
Поради господині. До квашених помідорів можна додати прянощі: кріп, петрушку, листя смородини, цибулю, часник і шматок перцю. Найсмачніші – молочні та бурі квашені помідори.

Квашені помідори з гірчицею

На 9 літрів води – 250-грамова склянка солі, 1 склянка сухої гірчиці, 2 склянки цукру. Все ретельно розмішати до розчинення. В банки розкласти помідори, лаврове листя, перець горошком, декілька зубчиків часнику. Заливати помідори, перемішуючи маринад, бо гірчиця швидко осідає на дно. Закрити банки капроновими кришками і в холод. Прекрасно зберігаються до нового врожаю і смачні. Вихід – 7 трилітрових банок. Рецепт Оксани Ткаченко

Порада господині. З мого досвіду, то зелені мають злегка гіркуватий смак, але їсти можна (це ті що вже перед заморозками ніколи не виростуть більшими і не достигнуть), білуватого кольору нормальні, смачні, а бурого – то дуже смачні. Так що закривати можна всі види. Я б ще порекомендувала про всяк-випадок покласти зверху по три таблетки звичайного аспірину, тому, що літо дуже дощове, в помідорах занадто багато вологи. Що зробити із зелених помідорів? Правильно, заквасити! Вони дуже смачні, і врожай не пропаде! Для вас три рецепти зелених квашених помідорів: традиційний, грузинський і з гірчицею.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook