Булочки для бургерів
- 550 г борошна, 250 мл молока (води), 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки цукру (з верхом), 50 г м’якого вершкового масла, 25 г живих дріжджів, 2 жовтки.
- А також кунжут для декору, 1 жовток + 1 ст. ложка молока – для змащування.
У теплому молоці розчинити дріжджі, додати жовтки, збиті з цукром, сіль, м’яке масло. Частинами додати просіяне борошно, вимісити м’яке тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити, щоб добре піднялося.
Робочу поверхню змастити олією, тісто поділити на 8-10 частин, сформувати булочки, загорнувши краї до середини, викатати гарні кульки з гладеньким верхом. Викласти булочки на деко з пергаментом, залишити на 30 хв, щоб добре піднялися, змастити верх, посипати кунжутом, випікати при 160-180°С 20-25 хв.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати:
- Домашні бургери. Рецепт пухнастого тіста для булочок і начинки
- Бургер: історія найпопулярнішої страви у світі