Бургер: історія найпопулярнішої страви у світі

Хто з нас не любить поїсти бургери? Незрівняний м’ясний смак котлети, свіжість зелені та хрумкість овочів, пікантність соусу – ідеальне поєднання інгредієнтів, що швидко тамує голод. Але що ми знаємо про цю страву?

Бургер: коротка історія найпопулярнішого бутерброду від закладу Пасаж Адлера 13

Страва, якою можна ласувати у дорозі та прямуючи на роботу, яку люблять діти, підлітки та дорослі. Все це про бургери. Напевно, якщо провести конкурс на короля фаст-фуду, то саме цей «бутерброд» отримає перемогу.

Бургер із бар Пасаж

Більшість людей вважає, що він є суто американським надбанням, але саме вихідці з Гамбургу стали першовідкривачами рецептури – спочатку бургер представляв собою шматок смаженої свинини у хлібі.

Меню Пасажу різноманітне за своєю гастрономічною картою, але бургерам тут приділено особливу увагу. От що нам вдалося дізнатися від майстрів фаст-фуду.

  • За однією версією, назва і рецептура походять від німецького Гамбургу. За іншою – від міста нью-йоркського штату. У 1885 р. брати Менчіс на ярмарку в Америці пригощали гостей смаженою яловичою котлетою між двома булочками.
  • У 1885 р. Чарльз Нагрін у Сеймурі також на ярмарку продавав фрикадельки, що були вкладені у скибки хлібу – ця своєрідна страва отримала назву «гамбургер Чарлі».
  • Отто Куасва – кулінар, що у 1891 році готував яловичі котлети та доповнював їх смаженим яйцем. Типову комбінацію – котлета і яйце, сьогодні можна скуштувати, відвідавши будь-який бар чи бістро.
  • Кухар Флетчер Девіс з Афін (штат Техас) у 1880 р. поєднав смажену котлету з гірчицею та цибулею між скибками хліба. Наступні 24 роки Девіс продавав ці бургери у своїй крамничці і вважав себе «винахідником» страви.
  • На початку ХХ ст. Бібліотека Конгресу США визнала – Луї Лессінг зробив перший американський бургер. Щодо цього було безліч суперечок, адже у 1900 році гамбургер Лессінга мав вигляд м’яса між двома тостами.
  • Клубна їжа стала різноманітнішою, власне, як і меню закусочних та бістро. Усе завдяки мережі закладів White Castle Hamburger, якою керував Уолтер Андерсон (Вічита, штат Канзас). Приблизно з 1934 року бургер став символом Америки та швидкого харчування.

У барі Пасаж Адлера 13 «король фаст-фуду» має довершену форму та незрівнянний смак. А що ще треба для крутого відпочинку? Коктейлі, музика і компанія друзів!

Бургери із Пасажу

Бургер дійсно шалено популярний у всьому світі, адже він смачний, поживний і дуже ситний. Є безліч рецептур, але чи кожен кухар здатен приготувати справжній бургер?

Бар Пасаж відомий у Тернополі своїми оригінальними коктейлями та особливим сервісом, а про адлерівські бургери вже ходять легенди! Тут можна замовити бургер-гриль з курки, телятини, італьяно з моцарелою, подвійний та з сиром. Неодмінно скуштуйте новинку – рибний бургер!

Барна культура складається не тільки з міцних напоїв, коктейлів та настоянок: закуски та фас-фуд також є частиною цього. Добре, що у Пасажі Адлера 13 є усе: насолоджуйтеся смаком класичного та новаторського бургеру!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook