рогалики

Рогалики з дріжджового тіста, що росте в холодильнику

Дуже смачні дріжджові рогалики з вишнями, маком, сиром, шоколадом. Готуються легко і завжди вдаються. Рецепт цікавий тим, що перед випіканням дріжджове тісто треба поставити в холодильник.

Рогалики з маком і вишнями (дріжджове тісто)

  • 200 г масла, 100 г сметани, 100 мл молока, 2 яйця, 5 скл. борошна, 4-5 ст. ложок цукру, дрібка солі, 100 г дріжджів, цедра лимона. Для начинки вишні у своєму соку, макова начинка. 

До борошна додати яйця, розтерті з цукром, м’яке масло, сметану, розчинені у теплому молоці дріжджі, цедру з лимона. Замісити тісто. Розділити його на 8 частин і поставити в холодильник на 2 години.

По черзі діставати кожну частину тіста, розкочувати коло і ділити на 8 сегментів. Накладати на широкий край начинку і скручувати досередини рогалики.

Викласти рогалики на деко на 20 хв, щоб підросли. Тоді зверху змастити яйцем. Випікати при 180 ОС 20-25 хв. Готові рогалики за бажанням посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook