глінтвейн

Для святкового настрою – склянка новорічного глінтвейну: два рецепти

Що може бути краще, ніж випити ввечері склянку теплого ароматного глінтвейну? Це смак зимових свят! Для вас два рецепти - класичний та безалкогольний. Готуйте та насолоджуйтеся!

Глінтвейн з німецької перекладається як палюче вино. Його готували ще в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували із прянощами, але пили холодним. Підігрівати вино з прянощами почали у середньовіччі в країнах Північної Європи, Британії й Скандинавії.

Сьогодні готують глінтвейн на основі вина, червоного сухого або білого. У нього додають ром, коньяк, лікери, лимон, але тільки для аромату, а не смаку. А ще дають прянощі: корицю, гвоздику, мускатний горіх, кардамон та духмяний перець.

Класичний рецепт глінтвейну

  • Пляшка червоного сухого вина, 2 ст. ложки меду, 1 апельсин, 1 яблуко, 1 ч. ложка тертого імбиру, ¼ ч. ложки мускатного горіха, 2 палички кориці, гвоздика за смаком.

У каструлі змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додати 100 мл води, довести до кипіння. Отриманий відвар проціди. Апельсин, яблуко і лимон нарізати скибками. У каструлю з відваром з прянощів налити вино та додати нарізані фрукти. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Розлити у склянки, додати шматочки фруктів і пити теплим.

Безалкогольний глінтвейн із каркаде

  • 3 ст. ложки чаю каркаде, 0,7 л води, 5 бутонів гвоздики, 5-7 тонких скибочок імбиру, 1 паличка кориці (або 0,5 ч. ложки меленої), бадьян, кардамон, 2-3 ст. ложки меду.

Спеції і каркаде залити окропом, дати настоятися 20 хв, вкутавши рушником. Найкраще – у термосі. За бажання, можна додати скибку апельсина. Налити у склянки, додати мед до смаку.

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook