торт "Наполеон" економ-рецепт

Торт “Наполеон”, який подобається всім. Економ-рецепт

Печу за цим рецептом торт "Наполеон" уже дуже багато років, виходить смачний та великий торт вагою 3 кілограми.

Якщо вагаєтеся, що приготувати на десерт на свято, спечіть торт “Наполеон” – не прогадаєте! У нашій сім’ї його люблять усі. Хай які нові рецепти десертів з’являються, “Наполеон” поза конкуренцією і завжди йде на ура.

Цей торт виходить великий, завважки близько трьох кілограмів. Проте рецепт порівняно недорогий. У коржах замість масла – маргарин, а в кремі масла мінімум. Та попри це торт дуже смачний.

Прикрасити можна свій смак, наприклад, фруктами або шоколадними фігурками. Або просто змастити кремом і посипати крихтами з подрібненого коржа. Головне у “Наполеоні” – це смак!

Торт “Наполеон”

  • Форма 20 см.
  • Коржі: 3,5 скл. борошна, 1 п. маргарину (250 г) (беру “Слойку” від фірми “Щедро”), 1 яйце, холодна вода, 1 ст. ложка оцту.
Холодний маргарин перетерти з борошном в крихту. У склянку вбити яйце, збити, додати оцет і до повної склянки долити холодної води. Влити в борошняну крихту, замісити тісто і покласти в холодильник на 2 години.
Розкочувати тоненькі коржі, вилкою поколоти тісто, щоб менше було пухирців. Випікати при 190-200 ОС. Печуться швидко, тому орієнтуйтесь по своїй духовці. У мене 22 коржі.
  • Заварний крем: 6 яєць, 400 г цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 4 ст. ложки борошна, 1,5 л молока, 200 г масла.
Яйця збити з цукром, додати борошно та крохмаль, змішати, додати молоко. Варити на маленькому вогні, постійно помішуючи до загустіння. Зняти з вогню, накрити плівкою в контакт, залишити, щоб трохи охололо. Додати масло ще в теплу заварну основу, розмішати вінчиком, щоб масло розтало, знову накрити плівкою до повного охолодження.
Збирати торт у роз’ємному кільці (тоді торт виходить рівненський). Змастити коржі кремом, залишити на декілька годин (зверху поставити якусь дощечку чи тарілочку, щоб і верх був рівний). Змастити верх та боки кремом, присипати крихтою з коржа, залишити в холодильнику на 10-12 годин. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також спробувати інші перевірені рецепти торта “Наполеон”:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook