Ліниві вареники з сиром та картоплею. Смак дитинства!

У мого чоловіка саме ця страва асоціюється з дитинством, при чому, саме з цибулево-сметанковою засмажкою. Але, думаю, більшість з вас теж, перечитуючи рецепт, згадає бабусю і її смачнючі палюшки, вони ж ліниві вареники. 

Ліниві вареники з сиром та картоплею

800 г картоплі, 400 г сиру, 2 яйця, сіль за смаком, від 200 г борошна і більше. 

Картоплю помити і відварити у «мундирах» до готовності (перевіряйте шпажкою). Почистити від лушпиння. Пропустити через м‘ясорубку сир, картоплю, додати сіль та яйця і перемішати до однорідності. Поступово просіюючи борошно, замісити м’яке тісто. Борошна має бути не мало і не багато. Так, щоб тісто не прилипало до рук, але залишалося доволі м’яким. Якщо борошна дати забагато, ліниві вареники будуть затвердими. Краще дати чуть менше і вже виробляти вареники на добре притрушеній борошном поверхні.

Тісто поділити на кілька частин, розкатати з кожної ковбаски. Ковбаски нарізати на шматочки. Відварювати у підсоленій воді, як звичайні вареники, кидати у киплячу воду, тоді акуратно провести ложкою по дну, щоб не прилипли. Варити приблизно 2-3 хв. після того як спливуть. Подавати гарячими. Собі я перемастила маслом і посипала смаженою магазинною цибулькою-фрі.

Чоловіку робила його улюблену засмажку: розігріла по 1 ст.л. олії і смальцю, підсмажила до золотистості дрібно порізану велику цибулю, в кінці додала 2 ст.л. домашньої сметани, пару хвилин дала разом покипіти.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook