осінній пиріг з яблуками і гарбузом

Пиріг з гарбузом і яблуками “Барви осені”

Рецепт простого у приготуванні і смачного пирога з незвичайною начинкою з гарбуза і яблук з прянощами. Пиріг вдається вологий та ароматний!

Пиріг з гарбузом і яблуками “Барви осені”

  • Форма 20 см.
  • Для тіста: 3 яйця, 100 г цукру, 3 ст. ложки олії, 2 -3 ст. ложки гарячого молока, 3-4 ст. ложки борошна з гіркою, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 10 г цукру ванільного.
  • Начинка: гарбуз нарізати кубиками (робила на око, приблизно три великі жмені), 1 велике яблуко, кориця, мускатний горіх, цедра лайма (можна апельсина, лимона). Можна давати тільки яблука.

Начинка

Гарбуз і яблука нарізати кубиками, додати 1 ст. ложку цукру, скропити соком лайма, карамелізувати трішки на сковорідці 5 хв (до напівготовності), дати охолонути, додати спеції, натерту цедру лайма.

Тісто

Білки відокремити від жовтків, жовтки + 2 ст. ложки цукру збити до пишності, додати олію просіяне борошно з розпушувачем, перемішати (консистенція, як на оладки), додати
гаряче молоко, розмішати.
Білки+сіль збити до піни, додати поступово цукор, що залишився, та збити до піків. В декілька заходів додати збиті білки в тісто, розмішуючи лопаткою знизу вгору, щоб тісто залишилось повітряне.
Форму застелити пергаментом, боковини нічим не змащувати. Вилити 1/2 частину тіста у форму, рівномірно начинку, зверху решту тіста. Розігріти духовку до 200 ОС, поставити пиріг і зменшити до 180 ОС. Випікати 35/40 хв, перевірити шпажкою (духовки різні, орієнтуйтеся на свою). Відкрити дверцята, залишити пиріг на 10-15 хв у духовці. Вийняти, перевернути форму верх дном та так залишити охолоджуватися.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook