Кухня Рецепти

Татарський тришаровий пиріг

Татарський тришаровий пиріг виходить дивовижно смачним. Усе випікається за раз, тому мороки мінімум. А в розрізі виглядає наче торт: начинка з кураги, чорносливу і лимона надають незвичайний вигляд і цікавий смак.

08.10.2020 12:03

Татарський тришаровий пиріг

Для тіста: 2 скл. борошна, 200 г масла, 100 мл води або молока, 100 г цукру, по дрібці солі і соди. Для начинки: 200 г чорносливу, 200 г кураги, 2 маленьких лимони, 9 ст. ложок цукру.

Масло розтерти з борошном до утворення крихт (1-2 ст. ложки крихт відкласти для обсипання), додати цукор, соду (можна розпушувач) і сіль. Поступово влити молоко, поки не вийде м’яке еластичне тісто. Чорнослив, курагу і лимон окремо подрібнити в блендері. Додати до кожної начинку по 3 ст. ложки цукру, перемішати. Тісто розділити на 4 частини. Одну частину зробити більшою за інші. Розкотити найбільшу частину і викласти на деко. Зверху покласти начинку з чорносливу. Потім наступний пласт тіста. Далі начинку з кураги, знову тісто. Потім лимон і останній шар тіста. Защипати краї, поколоти вилкою, посипати крихтами. І випікати близько 40 хв при 180 ОС.

Автор – abdrafigova guzel

Спробуйте також приготувати:

Пляцок «Королівський» з маково-горіховою начинкою на дріжджовому тісті

Сирний маківник з персиками. Королівський десерт