Торт із халви з незвичайними зеленими коржами без барвників

Із халви виходять надзвичайно м'які, ніжні коржі незвичайного зеленого кольору, хоча у тісті ні грама барвника! Із сметанним кремом - дуже смачний торт! А смак халви зовсім не відчувається!

Торт із халви

Форма 26 см. Тісто: 8 яєць, 6 ст. ложок цукру, 500 г халви, 0,5 скл. сухарів, 1 скл. борошна, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом), дрібка солі.
Яйця збити до білого кольору з цукром та сіллю. По трохи додавати халву подрібнену в блендері та сухарі. Зменшивши обороти міксера вводимо муку та соду згашену оцтом.
Тісто поділити на 3 частини, кожну з них поставити пекти в розігріту духовку при 180° близько 15 хв. Готові коржі вийняти і обмотавши в харчову плівку дати охолонути.
Крем сметанковий: 0,5 л сметани, цукрова пудра до смаку.
Все гарно збити до пишності, змастити коржі.
Рецепт і фото Оксани Копиняк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook