Один з моїх улюблених рецептів – торт “Наполеон”

Це один з моїх улюблених рецептів тортів - "Наполеон". Крем може бути будь-який - із пудингу або класичний заварний. А особливий смак - з "Пломбіром".

Торт “Наполеон”

Об’єм склянки – 250 мл. 

Коржі: 3,5 скл. борошна (може піти трішки більше, але не забивати борошном), 1 скл. сметани, 200-250 г масла, 4 жовтки (або 2 жовтки і 1 яйце), 3 ч. ложки оцту, дрібка солі.

Борошно з маслом перетерти в крупнішу крихту. Жовтки з оцтом розмішати і влити в тісто, додати сметану, перемішати та замісити тісто (зібрати в купу). Довго не вимішувати! Покласти в холод на 5-6 годин (краще робити тісто на ніч).
Вранці розділити на 6-7 частин, прибрати в холодильник, по одній частині дістати, розкочувати дуже тонко коржі, наколоти вилкою, випікати на деку з пергаментом в розігрітій духовці до 220 ОС до золотистого кольору. Я розкотила тісто на око, на скільки було можливо, десь 23 см в діаметрі, ще теплими обрізала кулінарним кільцем краї. Вийшов торт 22 см приблизно.
Крем можна робити з пудингу, пломбір, заварний – за смаком.

Крем з пудингу

Молоко, цукор, 2 п. ванільного пудингу, 100-150 г масла.
Пудинг зварити за інструкцією на пачці, додати цукор за смаком (бо в пудингу немає цукру), накрити щільно харчовою плівкою, щоб не утворилася шкірочка, дати добре охолонути, поступово додати м’яке масло, збити міксером пару хвилин. Крем і масло мають бути кімнатної температури! Для аромату я додала в крем кілька крапель есенції для випічки “Ром”.
Прикрасила свіжою малиною і профітролями з сирно-малиновим кремом.

Крем заварний (“Пломбір”) на сметані (смак, як у колишнього торта

500 мл молока, 2 яйця, 3 ст. ложки крохмалю кукурудзяного, 6-7 ст. ложок цукру (можете більше дати), 10 г ванільного цукру, 1 ст. ложка коньяку.
Яйця і крохмаль розмішати зі 150 мл молока до однорідності, влити решту молока, додати цукор, анільний цукор, розмішати, варити на середньому вогні, весь час помішуючи до загустіння. Накрити плівкою впритул, дати охолонути.
Додатково: 100-150 м’якого масла, 400 г сметани 25%. 
Масло збити до пишності, поступово додати заварну основу, постійно збиваючи. Додати сметану кімнатної температури, ще раз збити 3 хв до однорідності. Сметану можна замінити на збиті вершки, буде більш щільний крем. Я дала в заварний крем цедру з 1/3 лимона, та сік лимона 1-2 ч. ложки, 1 ст. ложку коньяку. Цедру даєте коли варите крем, а сік та коньяк – коли збивається крем.
Рецепт і фото Татьяни Петришиної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook