Чудо-пляцок “Жар-птиця”. Фантастичний і на вигляд, і на смак!

Від цього пляцка очей не відвести - такий він красивий у розрізі! І такий смачний, що хочеться ще і ще шматочок!

Пляцок “Жар-птиця”

Кольоровий корж

Форма 25Х35 см. Кольоровий корж: 9 білків, 300 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 230 мл олії без запаху, 2 ч. ложки розпушувача. Додатково: 4 жовтки і 2 ст. ложки борошна; 1 п. вишневого желе; 3 ст. ложки сухого маку; 1 ст. ложка какао.
Білки збити з цукром та ванільним цукром до стійких піків. Вмішати просіяне борошно і розпушувач. Додати олію та добре перемішати. Розділити тісто на 4 рівні частини. До однієї додати жовтки та борошно, до другої – какао, до третьої – мак, до четвертої – желе. Викладати у форму, вистелену пергаментом, по 2 ложки кожного тіста і повторюємо цю процедуру, поки воно не закінчиться (одне на одне посередині). Випікати при температурі 180 ОC 40-45 хв.

Слойоні коржі

Слойоні коржі: 250 г масла або маргарину, 0,5 скл. сметани, 1 ст. ложка цукру, дрібка солі, 500 г борошна, 1 яйце, 1-2 ст. ложки коньяку. 
Натерти масло, розтерти його з борошном. Окремо змішати сметану, яйце, цукор, сіль та коньяк, додати до сухих інгредієнтів. Тісто довго не замішувати, а просто зібрати в грудочку та залишити в холодильнику на 2 год.
Білковий прошарок: 5 білків, 100 г цукру, 1 п. вишневого киселю, вишні. 
Збити білки з цукром до стійких піків, додати кисіль та збивати ще 2-3 хв.
Тісто розділити на 4 рівні частини, розкотити пластами 25Х35 см. Спекти 2 коржі, кожен з яких сформувати таким чином: тісто, білкова маса, вишні, друга частина тіста. Випікати при температурі 180 ОC приблизно 30 хв.

Крем

Крем: 600 мл молока, 5 жовтків, 2 п. пудингу ванільного (або 70 г кукурудзяного крохмалю), 180-200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 350 г масла. 
У молоко додати жовтки, цукор, ваніль, пудинг. Гарно все розмішати і поставити варити, весь час помішуючи. Закипить, зняти з вогню, дати охолонути. Накрити плівкою впритул. Масло збити до білого кольору, додати охололу заварну масу та продовжувати збивати до пишності.
Зібрати пляцок: слойоний корж, крем, кольоровий корж (я просочила корж 100 мл води + 1 ст. ложка згущеного молока, але можна і не просочувати), крем, слойоний корж.
Трішки залишити крему для боків та прикрасити за бажанням.
Рецепт Юлії Якібюк. Готувала (змінивши крем) і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook