Маковий пиріг із хрусткою скоринкою
- Форма 31Х22 см.
- Тісто: 4 яйця, 200 г цукру, 200 г макової маси, 200 г борошна, 180 мл олії рафінованої, 1 ч. ложка з чубком розпушувача, 1 п. ванільного цукру, цедра апельсина.
- Крихти: 200 г борошна, 150 г цукру, 120 г вершкового масла.
До яєць додати цукор, збити (довго збивати не потрібно), додати макову масу, цедру апельсина, ванільний цукор, олію рафіновану. До просіяного борошна додати розпушувач, перемішати. До попередньої маси додати борошно з розпушувачем, збити на малих обертах міксера. Виходить однорідна маса, як густа сметана.
Для приготування крихт до борошна додати масло кімнатної температури, цукор, перетерти руками. Виходить крихта, посипати на тісто зверху.
Випікати в попередньо розігрітій духовці, при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Посипати цукровою пудрою.
Рецепт – “Смаколики Юлі”, готувала і фотографувала Магдалина Шершун
Радимо також приготувати маковий пиріг за іншими перевіреними рецептами:
- Маківник Якщо ви хочете приготувати на свято щось цікавіше за торт, спечіть маківник. Це розкішний галицький пляцок, який вам обов’язково сподобається! Рецепт – із записника господині.
- Пляцок сирно-маковий “Подвійне задоволення” Неймовірно смачний пляцок із пишним маковим та сирним шаром на тонкому пісочному тісті.