Маковий сирник з гарбузовим суфле
Сирна частина: 700 г кисломолочного сиру, 2 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки манки, 2 ст. ложки маку (за бажанням). Гарбузова частина: 500 г гарбуза (запеченого або відвареного), 1,5-2 ст. ложки цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки крохмалю, 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч. ложки спецій (імбир, кардамон, мускатний горіх, цедра лимона чи апельсина).
Усі інгредієнти, крім маку, які входять до сирної частини, пробити блендером, додати сухий мак, добре вимішати. В окремому посуді пробити блендером усі інгредієнти гарбузової частини. Форму застелити пергаментом, тісто викладати ложкою в хаотичному порядку, я викладала почергово сирну і гарбузову масу і т.д. Випікати при 180 °С ± 50 хв. Охолодити у формі. Можна прикрасити за бажанням. Для оздоблення я використала фрукти, ягоди і плитку чорного шоколаду.
У мене форма 25 см, краще брати меншого діаметру, запіканка буде вища і краща у розрізі.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати: