печена картопля

Печена картопля “Смакота”: картопля та ж сама, а смак новий

Годі уявити застілля без картоплі. Але пюре - нецікаво, а печена - приїлася. У такому разі вам у пригоді стане цей рецепт приготування картоплі.

Печена картопля “Смакота”

  • 10 середніх картоплин, 50 г твердого сиру, 30 г масла, 1 зубець часнику, сіль, перець, спеції, зелень на бажання. 
Картоплю гарно помити. Поставити каструлю з водою на вогонь, щоб закипіла. Кинути картоплю в киплячу воду і проварити від моменту закипання до 10 хв. Вийняти картоплю на друшляк. Змастити картоплю олією, зробити надрізи навхрест і викласти у деко. Пекти при 180 40 хв до години в залежності від величини картоплі. Орієнтуватися на свою духовку.
Сир твердий натерти на дрібну тертку, додати м’яке масло, часник, сіль, перець, спеції, зелень (по бажанню). Гарно все перемішати. Вийняти картоплю, викласти у надрізи начинку і поставити в духовку ще на 5-10 хв. Смачна, ароматна картопелька готова.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook