картопля запечена

Дуже смачна картопля, запечена під соусом

Картоплю люблять усі. А таку запечену картоплю - просто обожнюють! Виходить дуже смачна, не суха, а просочена ароматним соусом.

Дуже смачна картопля, запечена під соусом

Картоплю добре вимити щіточкою, відварити майже до готовності (стежте, щоб не розварилася). Дати охолонути 10 хв, придавити зверху товкачем для картоплі. Полити соусом щедро, щоб соус просочився всередину картоплі та поставити запікати в розігріту духовку до t 220 до золотистої скоринки. Коли картопелька буде золотиста та заповнить ароматом весь дім. Посипати натертим сиром, запікати ще 3-5 хв, щоб сир розплавився. Вийняти та посипати дрібно нарізаною зелениною.

Соусу-заправки два варіанти

  1. Вичавити часник, додати сіль, розтерти, додати розтоплене масло, полити картоплю, запекти, а вже готову посипати зелениною.
  2. Часник, олія оливкова, дрібно нарізана зелень. Полити картоплю соусом та запекти.Ви

Рецепт і фото Татьяни Петришиної

Радимо також приготувати інші смачні страви з картоплі:

  • Кнедлики з картоплі зі смаженим бочком. Капець, як це смачно!
  • Маєте трохи картоплі і фаршу? Приготуйте запіканку

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook