Кухня Рецепти

Чіабата

Навіть хліб можна зробити незвичним та по-ресторанному вишуканим. Хрумка скоринка, великі пори всередині… Італійська традиційна чіабата – саме такий варіант.

26.01.2017 20:32

Інгредієнти:
400 г борошна, 330 г води, 1/3 ч. ложки сухих дріжджів або 15 г свіжих, 0,5 ч. ложки солі, 1 ч. ложка оливкової олії.

З усіх складників, поступово додаючи борошно, у мисці дерев’яною ложкою замісити тісто. Вимішувати близько 10 хв. Має вийти м’яке і дуже липке тісто. Накрити чистим рушником і залишити на 10–12 год у теплому місці. На столі розстелити харчову плівку, щедро посипати борошном і викласти тісто. Посипати його борошном, сформувати пласку паляницю або дві (приблизно 10Х20 см). Викласти за допомогою плівки на деко, застелене пергаментом, змащеним олією. Надати паляниці правильної форми. Залишити ще на 1–2 год у теплому місці, накривши рушником. На нижній рівень духовки поставити деко або миску, наповнену водою, а на середній – деко з чіабатою. Випікати 30–35 хв за температури 220 ОС. Чіабата виходить м’яка всередині, з великими порами, із хрумкою скоринкою.