шпинатний зелений рулет

Зелений рулет: шпинат і полуниця – фішка рецепту

Зелений рулет не містить ні грама барвників. Яскравий колір робить шпинат! Причому можна використовувати як свіжий, так і заморожений. І відварювати не треба! Дуже простий рецепт рулету на шпинаті!

Колір і смак цього рулету просто неймовірний! Зелений рулет не містить барвників: у нього такий яскравий і насичений колір завдяки шпинату. Використовувати можна як свіжий шпинат, так і заморожений (є у продажу в деяких супермаркетах). Особливість цього рецепту рулету у тому, що шпинат не треба попередньо відварювати – просто змолоти блендером з водою. У готовому рулеті смак шпинату зовсім не відчувається, залишається лише яскраво-зелений колір. Акцент тут робить ароматна полуниця! До речі, замість неї можна використати будь-які ягоди!

Зелений рулет

  • Форма 30×35 см.
  • 150 г шпинату (свіжого або замороженого, не варити – сирого), 5 ст. ложок води, 5 яєць, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок борошна з чубком, 1,5 ст. ложки крохмалю з чубком, 1 ч. ложка розпушувача. 
Сирий шпинат з водою перебити блендером на однорідну масу. Білки збити з цукром і дрібкою солі на круту піну, додати жовтки, шпинатну масу, борошно, крохмаль та розпушувач. Усе легко перемішати та випікати на пергаменті при температурі 180 градусів 25 хв. Форма 30×35 см. Ще гарячий корж перекласти на чистий пергамент і скрутити у рулет, охолодити.
  • Крем: 300 г кисломолочного сиру, 100 г сметани, 100 г цукру, 100 г масла.
Усе перетерти блендером і перемастити рулет, всередину покласти полуницю. На ніч поставити у холодильник.

Рецепт і фото Галі Лилик

Радимо також інші перевірені рецепти від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook