Печена картопля у часниковій олії. Дуже проста і вишукана

Звичайна картопля, але яка ароматна, з часничком! М'якенька всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Готувати дуже просто!

Печена картопля у часниковій олії

3 великі картоплини, 4 зубці часнику, 3 ст. ложки оливкової олії.

Поставити сотейник на малий вогонь, налити 1 столову ложку оливкової олії. Додати вичавлений часник, прогріти, поки масло вбере аромат часнику.

Покласти картоплю горизонтально. Починаючи з одного кінця, тонко надрізати кожну картоплину, але не розрізати до кінця (повинно залишитися кілька мм).

Полити картоплю часниковою олією і поставити в духовку. Запікати близько 40 хв при 200 ОС, поки картопля не набуде хрусткої скоринки і не стане м’якою всередині.

Поки запікається картопля, тонко нарізати часник і обсмажити його до золотистого кольору на оливковій олії в тому ж сотейнику на малому вогні. Готову картоплю полити часниковою олією.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook