Печена картопля у часниковій олії
3 великі картоплини, 4 зубці часнику, 3 ст. ложки оливкової олії.
Поставити сотейник на малий вогонь, налити 1 столову ложку оливкової олії. Додати вичавлений часник, прогріти, поки масло вбере аромат часнику.
Покласти картоплю горизонтально. Починаючи з одного кінця, тонко надрізати кожну картоплину, але не розрізати до кінця (повинно залишитися кілька мм).
Полити картоплю часниковою олією і поставити в духовку. Запікати близько 40 хв при 200 ОС, поки картопля не набуде хрусткої скоринки і не стане м’якою всередині.
Поки запікається картопля, тонко нарізати часник і обсмажити його до золотистого кольору на оливковій олії в тому ж сотейнику на малому вогні. Готову картоплю полити часниковою олією.
Спробуйте також приготувати: