Правильна кабачкова ікра на зиму: неймовірно смачний і простий рецепт
Інгредієнти: 3 кг кабачків, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 2 ст. л. томатної пасти, 1,5 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. кислоти лимонної, рослинна олія.
При необхідності кабачки очистити від серцевини і шкірки, кружками нарізати, на рослинній олії обсмажити до зарум’янювання, укласти в миску. На тій же сковороді обсмажити терту на крупній тертці моркву з цибулею, порізаною півкільцями, до м’якості і легкого зарум’янювання.
Перекрутити злегка остиглі овочі через м’ясорубку або подрібнити блендером/комбайном, укласти в каструлю, покласти цукор і сіль, томат-пасту і кислоту, довести до кипіння і 15 хв відварити. У гарячому вигляді розкласти ікру по стерилізованих банках, закрутити і закутати до охолодження ковдрою.
На додаток до основних інгредієнтів можна використовувати різноманітну зелень (кріп, петрушку, кінзу, селеру, часник), а також прянощі і спеції (імбир, перець).