Торт “Рафаелло” з білим шоколадом, кокосом і фундуком

Якщо ви шукаєте рецепт особливого десерту, до вашої уваги торт "Рафаелло". У ньому ніжний бісквіт, незвичайний кокосовий прошарок, горіхи і смачний крем.

Торт “Рафаелло” – це бісквітні коржі як пушинка, соковиті кокосові і лісові горішки. Не приторний, в міру солодкий. М-м-м, це неймовірно смачно!

Торт “Рафаелло”

  • Форма 18 см. Вага готового торта – близько 3 кг.
  • Бісквіт: 6 яєць, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 60 г борошна, 70 г крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Кокосовий шар: 300 мл молока, 40 г цукру, 30 г манки, 100 г білого шоколаду, 100 г кокосової стружки.
  • Крем: 0,7 л молока, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 70 г манки, 350 г масла, 150 г фундуку. Можна замінити на заварний або крем-чіз.
  • Для покриття – крем-чіз на маслі: 400 г маскарпоне, 150 г масла, 100 г цукрової пудри.
  • Сироп для просочування: 70 мл води, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка горілки.

Бісквіт

Білки збити у піну, поступово всипати цукор, ванільний цукор, збити до стійкості. Додати жовтки, збити. Додати борошно, крохмаль, розпушувач, збити на малих обертах. Форму застелити пергаментом, зробивши високі бортики. Можна спекти окремо 2 коржі або 1. Пекти при 170 ОС 40-50 хв. Готовий охолоджений бісквіт розрізати на 4 частини, просочити сиропом.

Кокосовий прошарок

Молоко налити у каструлю, додати цукор, манку. перемішати, варити до закипання. Додати білий шоколад, варити на малому вогні до закипання. Вимкнути вогонь, всипати кокосову стружку, перемішати. Накрити кришкою, охолодити до теплого стану. Розділити на дві рівні половини, викласти у форми, застелені харчовою плівкою.  Розрівняти, поставити у холодильник. Має бути два прошарки.

Крем

У каструлю влити молоко, додати цукор, ваніль, манку, поставити на маленький вогонь. Варити після закипання кілька хвилин до загустіння. Зняти з вогню, накрити харчовою плівкою впритул, охолодити до кімнатної температури. М’яке масло збити до побіління, по ложці ввести заварну масу.

Зібрати торт у кільці з ацетатною плівкою: бісквіт, крем, кокосовий прошарок, крем, бісквіт, крем, цілий фундук (викладати, не доходячи до країв), крем, бісквіт, крем, кокосовий прошарок, крем, бісквіт. Накрити харчовою плівкою, поставити на кілька годин у холодильник. Покрити кремом, прикрасити на свій смак.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Валентина Янчук

Радимо також інші перевірені рецепти тортів з кокосом:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook