кокосовий пляцок

Кокосовий пляцок. Рецепт цікавого торта на свято

Шукаєте новий цікавий рецепт торта на свято? Спечіть кокосовий пляцок. Він смачний і красивий у розрізі завдяки незвичайному кольоровому коржу.

Хочете приготувати цікавий торт на свято і шукаєте гарний рецепт? Приготуйте кокосовий пляцок. У ньому кокосові і незвичайні кольорові коржі, доповнені ванільним заварним кремом на пудингу. Одне слово, смакота і красивий розріз! Рецепт кокосового пляцка – перевірений, від господині.

Кокосовий пляцок

  • Форма 27Х19 см. 
  • Кокосовий корж: 6 яєць, 170 г цукру, дрібка солі, 110 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 55 г крохмалю, 75 г кокосової стружки.
Добре збити яйця з цукром, щоб маса збільшилася в 2-3 рази. Всі сипучі поступово ввести, перемішуючи лопаткою.
Випікати при 180 °С до рум’яності. Готовий корж розділити на 2 частини, можна пекти окремо два коржі.
  • Кольоровий корж (з рецепту “Жарптиця”): 5 білків, 150 г цукру, ванільний цукор, 100 г борошна, 115 г олії, 1 ч. ложка розпушувача.
Білки збити з цукром до стійких піків, далі додати олію та розпушувач з борошном, обережно вимішати лопаткою.
Розділити тісто на 4 частини:
  • до 1-ї + 2 жовтки і 1 ст. ложку борошна;
  • до 2-ї + 1 ст. ложку какао;
  • до 3-ї + 1 п. желе (у мене яблучне);
  • до 4-ї + 1 ст. ложку. маку перемеленого.
Викласти тісто по черзі, по 2 ст. ложки кожного, поки не закінчиться. Випікати при температурі 180°С до сухої палички.
  • Крем: 0,4 л молока, 80 г цукру, 1 п. ванільного пудингу, 250 г масла.
Заварити пудинг з цукром. Охолодити, накривши плівкою в контакт. Збити масло, по ложці ввести пудинг.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Радимо також приготувати інші торти з кокосом за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook