Пампушки із часником
- Форма діаметром 28 см.
- Тісто: 150 мл води, 150 мл молока, 30 г дріжджів, 0,5 ч. ложки солі, 1 ч. ложки цукру, 30 г олії, 450 г борошна (+/).
- Заправка: 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії, 30 мл води, 3 зубці часнику, 5 ч. ложки зелені кропу порізаного.
У теплому молоці з водою розвести дріжджі, додати цукор, 10 ч. ложок борошна, розмішати, залишити на 30 хв під рушником.
До опари додати сіль, поступово борошно, замісити тісто. У посуд додати олію, змастити його, додати тісто і вимішати з олією, залишити на 1 год 30 хв під рушником. Тісто поділити на 16 рівних частин, сформувати пампушки.
Форму змастити олією. Я пекла в чавунній сковороді – це ідеальна форма для пампушок (вона товста і гарно рівномірно нагрівається). Залишити пампушки на 30 хв, змастити яйцем збитим або молоком. Випікати при 180-190 градусах.
До видушеного часнику додати сіль, олію, воду, зелень, перемішати. Змастити гарячі пампушки заправкою, залишити на декілька хвилин.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати інші пампушки, які смакуватимуть до борщу:
- До борщу – пиріжки з капустою. Що може бути краще?
- Пампушки із часником на сковорідці. До борщу – супер!
Post Views: 346