Кухня Рецепти

Пляцок «Колобок»

Цей торт з кокосовою стружкою, печивом, горіхами та персиками має чудовий смак та вигляд. А для приготування цього торта потрібні прості продукти, які завжди під рукою. Ще одна принадність торта з печивом полягає в тому, що його дуже важко зіпсувати. Він виходить навіть у господинь-початківців. 

27.01.2020 12:56

Пляцок «Колобок»

Тісто: 12 білків, 1,5 скл. цукру, 5 жовтків, 4-5 ст. ложок борошна, 1,5 ч. ложка амонію (погасити оцтом), 150 г кокосової стружки (100 г білої та 50 г рожевої), 150 г волоських горіхів.

Крем: 7 жовтків, 1 скл. цукру, 1 банка консервованих персиків, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 400 г масла.

Начинка: 400 г печива “Колобок”

Для тіста білки збити з цукром, тоді додати жовтки та решту складників, добре вимішати. Сформувати два коржі. Випікати у формі діаметром 25*35 15-20 хв. при 180 градусах.

Для крему треба збити жовтки з цукром, додати сік з персиків, борошно та крохмаль. Це все тримати на водяній бані до загустіння і відкласти до повного охолодження.

Масло збити із заварною масою і додати дрібно порізані персики. Перемазати коржі так: корж, крем, печиво колобок (шоколадною помадкою до низу), крем, корж. Верх залити шоколадною глазур’ю і прикрасити за бажанням.

Джерело