Шоколадний повітряний кекс
- 125 г масла, 150 г цукру, 20 г какао, 100 мл молока, 2 яйця, 20 г шоколаду, 100 г борошна, 5 г розпушувача, дрібка солі.
Розігріти духовку до 180 градусів. Зробити шоколадний сироп: розігріти масло, щоб розтануло, до нього додати цукор і какао, все добре розмішати, тримаючи каструльку на вогні. Постійно помішуючи, додати молоко. Довести до кипіння і нехай покипить ще 1 хв.
Щоб зробити шоколадну помадку, залити шоколад приблизно 100 г сиропу, розмішати і відставити.
Поки шоколадний сироп вистигає, розділити яйця на білки і жовтки: білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Ввести жовтки по одному в шоколадний сироп, тоді додати борошно, розпушувач і все перемішати. Легенько додати збиті білки в кілька прийомів і перемішати лопаткою до однорідної пухкої маси.
Вилити тісто у підготовлену форму (23Х13 см) і випікати 30-35 хв. Готовий шоколадний кекс вийняти з форми і полити шоколадною помадкою.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати шоколадний кекс за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Шоколадний пиріг з вишнями: хоч і пісний, але дуже смачний!
- Шоколадно-кавовий торт “Кавова піна”