Сирний паштет у листковому тісті

Така закуска вдало доповнить святковий стіл, замінить звичні бутерброди з сиром у різних варіаціях. А часу на її приготування знадобиться мінімум.

Інгредієнти: листкове тісто – 500 г, сир сулугуні – 400 г, яйце – 3 шт., вершковий йогурт – 100 г, фісташки – 50 г, перець мелений, кунжут – на смак.

Тісто тонко розкачайте, виріжте 2 пласти за величиною форми і довгу смужку так, щоб вона закрила боки форми.
Для начинки сир розімніть, збийте з двома яйцями і йогуртом, додайте перець і фісташки.

Викладіть у форму один пласт і смужку тіста, заповніть її начинкою і накрийте другим пластом тіста. Зробіть декілька надрізів для виходу пари, змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом, оформіть фігурками з тіста. Випікайте 35 хвилин у духовці при 240 оС.

Подавайте паштет гарячим, розрізавши на порції. Додатково можна подати мариновані овочі й оливки.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook