Найсмачніший десерт до кави – профітролі (еклери)

Якщо ви досі не наважувалися готувати еклери, обов'язково спечіть. Не сумнівайтеся, все вдасться! Ось детальний перевірений рецепт. Вийде смачно, наче у кав'ярні!

Профітролі (еклери)

  • 150 г борошна, 125 мл молока, 125 мл води, 100 г масла, 1/2 ч. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 4 великих яйця. Крем: 300 г вершкового сиру, 250 мл вершків (від 33%), 100 г пудри, ваніль.
Довести воду, молоко з цукром і сіллю до кипіння, додати масло і нагріти, допоки розтопиться. Додати одразу все борошно і інтенсивно помішуючи дерев‘яною (!!!) ложкою або лопаткою замісити тісто (на дні черпака буде наліт (це нормально), варити не більше 2 хв.
Зняти з вогню, дати трішки остигнути. До теплого тіста додати по одному яйця (попередньо розмішати, щоб жовток з білком з’єдналися). У мене пішло 4 яйця. Тісто має бути таке, щоб коли піднімаєте лопатку, воно ліниво спадало і утворювався дзьобик з тіста, не рідке і не дуже густе.
Викладати профітролі на пергамент кулінарним мішком або ложкою, на відстані один від одного. Цього разу я ще захотіла посипати мигдальними пластівцями! Випікати спочатку при 190 ОС 10 хв, потім при 180 ОС 25 хв, потім ще при 170 ОС 10 хв (до рум’яності).
Зробити крем: збити все до пухкої маси. Кремом начинити профітролі.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook