Вершково-полуничний десерт
- 300 г полуниці (або інших ягід, свіжих або заморожених), 80 г цукру (за смаком), 40 г кукурудзяного крохмалю, 20 мл води (розчинити крохмаль), 350 мл вершків 10% (можна замінити на домашнє молоко), 60 г цукру (за смаком), 45 г кукурудзяного крохмалю, 10 г ванільного цукру.
Змішати всі інгредієнти на вершках/молоці, поставити варити, весь час помішуючи до загустіння (як заварний крем). Відразу вилити в форму і розрівняти, робити швиденько, бо швидко застигає.
Полуницю пробити блендером до однорідності, додати цукор, крохмаль (розчинити в ложці води) влити в полуничну суміш, ретельно розмішати, варити до загустіння (як закипить, 1 хв проварити, щоб крохмаль заварився).
Вилити поверх білої маси. Поставити в холод на 3 год.
Можна залити в порційні форми, можна в оду невеличку (у мене кругла 17 см діаметром). Можна нарізати порційно та обкатати в кокосові стружці, можна так залишити.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати полуничний десерт за іншими перевіреними рецептами:
- Полуничний мус – ідеальний літній десерт
- Бананово-полуничний смузі – ідеальний літній сніданок, перекус або легкий десерт