Шоколадний торт “Губка” (sponge cake). Топовий рецепт

"Губка" - дуже цікавий, смачний і в міру солодкий бісквіт або й навіть самостійний десерт із вираженим шоколадним смаком. Вдалий рецепт без заморочок.

Шоколадний торт “Губка”

Форма 22 см. 7 яєць, 90 г борошна, 40 г какао, 60 г шоколаду, 80 мл молока, 80 мл олії, щіпка солі, ваніль, 100 г цукру.
Розділити білки і жовтки. Змішати борошно і какао. У черпаку змішати шоколад, олію і молоко, поставити на середній вогонь і помішуючи довести до однорідної маси (не кип’ятити). Вилити шоколадну масу до борошна з какао і розмішати вінчиком, щоб об’єдналося, далі по одному додати жовтки, щоразу вмішуючи вінчиком. Вкінці лопаткою добре перемішати. Білки і щіпку солі збити міксером до піни, далі потроху додати цукор з ванільним цукром і збивати до м’яких піків. Додати пару ложок білків до шоколадної маси, розмішати лопаткою і потім всю цю масу вилити назад до решти білків. Акуратно розмішати лопаткою знизу вверх, щоб маса була пухкою.
Форму щільно обмотати фольгою, у форму застелену пергаментом (і низ, і боки) вилити тісто, кілька разів пристукнути, щоб вийшло повітря. Поставити форму у піддон, налити дуже теплу воду, так, щоб було більше половини форми. Випікати при 150-160 ОС 1 год. Отримаєте дуже класний тортик, а якщо ще полити шоколадом – ммм, смакота!
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook