Класична квашена капуста у власному соці
Інгредієнти: 3 кг капусти, 1 морквина (велика), сіль, чорний перець (горошок), 3 лаврові листи.
Нарізати капусту, натерти моркву. Скласти капусту і моркву у велику миску і акуратно (не м’яти) перемішати інгредієнти. Додати сіль (на свій смак), перець чорний горошком і лавровий лист, перемішати. До капусти також можна додати: кмин, насіння кропу, болгарський перець, яблука, журавлину.
Взяти чисту (у мене дволітрової) банку. Добре утрамбувати капусту. При цьому виділиться сік. Банку з капустою поставити в миску, щоб сік не розливався по столу.
Кілька разів в день капусту протикати, щоб вийшло повітря. Чим частіше це робити, тим смачнішою капуста вийде. Через 3 дні закрити банку пластиковою кришкою.