Пісний шоколадний пиріг з вишнями
- Форма 24 см.
- 240 г борошна, 1 скл. (250 мл) води кімнатної температури, 0,5 скл. (125 мл) олії, 3 ст. ложки какао, 1 ст. ложка розпушувача, 1 скл. вишень у своєму соку (але можна і не давати).
Змішати воду та олію. Всі сухі інгредієнти вимішати, додати воду з олією, ретельно перемішуючи. Вимішувати, поки тісто не буде, як густа сметана. Вишні відцідити, додати до тіста, вимішати.
Форму застелити пергаментом і вилити тісто. Пекти при 170-180 близько години. Орієнтуйтеся на свою духовку! Перші 40 хв дверцята не відчиняйте, бо може осісти. Готовий пиріг на бажання посипати цукровою пудрою чи полити помадкою.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати інші пісні пироги за перевіреними рецептами від господинь:
- Пиріг з вишнями у своєму соку. Смачний, пісний і пишний!
- Пісна монастирська бабка