Коли треба щось швидко приготувати до чаю на десерт, виручає готове листкове тісто. Наприклад, можна приготувати яблука в тісті – смачні і красиві пиріжки з яблучною начинкою.
Яблука в листковому тісті
- 500 г листкового дріжджового тіста (готового магазинного), 3-4 солодких яблука, 1 яйце, мак, кунжут, мигдалеві пластівці – для декору.
Яблука почистити, порізати кільцями, зручним способом видалити серцевину. Тісто розморозити не до кінця, так зручніше з ним працювати і зберегти рельєфність виробів, порізати на смужки. Накручені тістом кільця залишити хвилин на 20 в теплому приміщенні, змастити яйцем, посипати насінням і випікати при 180 °С ± 25 хв. У мене сорт яблук дуже солодкий, тому обійшлась без цукру. Якщо у вас кислі – можна присипати кільця цукром за смаком.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
- Домашнє справжнє листкове тісто для пиріжків “Як магазинне”
Post Views: 32