Ідеальне тісто для пиріжків – зі смальцем. Рецепт моєї бабусі

Запорука вдалої випічки - хороше тісто, А найкраще для мене тісто - за рецептом бабусі. Я би сказала, що воно ідеальне!

Тісто для пиріжків

185 мл води, 65 мл молока, 1 ч. ложка сухих дріжджів або 40 г пресованих, 1 яйце, 1 ст. ложка смальцю кімнатної температури, 1 ст. ложка олії, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 550-600 г борошна.
Воду з молоком підігріти, додати цукор, сіль, яйце, смалець і добре розмішати. Додати дріжджі, розвести їх в рідині, додати частинами борошно і замісити тісто. Змастити олією миску, покласти тісто, накрити пакетом або плівкою, щоб добре підійшло. У мене стояло 1,5 год.
Поділити тісто на кульки приблизно по 25 г, покласти начинку (солодку або солону), сформувати і залишити підрости на 30-40 хв, накривши харчовою плівкою і зверху рушником.
Змастити яйцем і пекти при температурі 180 градусів 25-30 хв. Я ще змастила після випікання олією з часником.
Готові пиріжки пухкі, не кришаться.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook