Панкейки на кефірі
- 2 яйця, 50 г цукру, 600 мл кефіру, 320 г борошна, 2 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди, 40 г вершкового масла (розтопленого).
Яйця збити вінчиком з цукром, за бажанням додати ванільний цукор або ванільний екстракт. Влити кефір, перемішати, додати соду. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти у кефірну суміш, розмішати до однорідного, але густого тіста. Влити розтоплене масло і легенько перемішати — тісто не повинно бути перемішане інтенсивно.
Розігріти суху сковороду з антипригарним покриттям (або злегка змастити олією, якщо покриття немає). Викладати тісто ложкою, смажити на середньому вогні до золотистих країв, потім перевернути. З кожного боку — приблизно по 2 хвилини. Подавати панкейки гіркою, з медом, фруктами чи ягодами.
Рецепт і фото – Інара Сідор
Радимо також приготувати панкейки за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Гарбузові панкейки. Смакота!
- Стос панкейків на склянці молока. Розходяться на ура!
Post Views: 119