панкейк

Панкейки на кефірі (американські млинці)

Пишні панкейки на кефірі, простий рецепт. Готуються швидко, виходять м’які, ароматні й дуже смачні. Ідеальні для сніданку всієї родини.

Панкейки на кефірі

  • 2 яйця, 50 г цукру, 600 мл кефіру, 320 г борошна, 2 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди, 40 г вершкового масла (розтопленого).

Яйця збити вінчиком з цукром, за бажанням додати ванільний цукор або ванільний екстракт. Влити кефір, перемішати, додати соду. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти у кефірну суміш, розмішати до однорідного, але густого тіста. Влити розтоплене масло і легенько перемішати — тісто не повинно бути перемішане інтенсивно.

Розігріти суху сковороду з антипригарним покриттям (або злегка змастити олією, якщо покриття немає). Викладати тісто ложкою, смажити на середньому вогні до золотистих країв, потім перевернути. З кожного боку — приблизно по 2 хвилини. Подавати панкейки гіркою, з медом, фруктами чи ягодами.

Рецепт і фото – Інара Сідор

Радимо також приготувати панкейки за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook