Гарбузовий мармелад
500 г сирого гарбуза, 250 г цукру, 3 ст. ложки лимонного соку. Можна додати улюблені прянощі (корицю, мускатний горіх, ваніль тощо).
Гарбуз приготувати будь-яким способом: запекти або зварити на пару. Зробити пюре і перетерти через сито або змолоти до однорідності блендером. Додати цукор і лимонний сік. Довести масу до кипіння і варити на слабкому вогні до загустіння. Маса загусне і буде відділятися від ложки тільки при постукуванні ложкою по каструлі. Вистелити прямокутну форму пергаментом і викласти на неї отриману масу. Розрівняти (вона не повинна бути вище 2 см) і залишити не менше ніж на добу. Нарізати готовий мармелад кубиками або скотити невеликі кульки, потім обваляти у цукрі.