Гарбузовий кекс. Швидко і смачно

Цей кекс дуже смачний, ніжний і ароматний. Нотки кориці, імбиру, гвоздики, горішків, апельсина, гарбуза, кураги вилилися в ідеальну осінню симфонію з ароматом свіжої випічки. Смак неймовірний, не описати словами!

Гарбузовий кекс

250 г гарбузового пюре, 150 г цукру, 250 г борошна, 2 яйця, 100 мл олії, 1,5 ч. ложка розпушувача, 100 г кураги, 50 г горіхів, 2 ч. ложки суміші пряних трав, 1 апельсин.
Горіхи трошки підсмажити на сухій сковорідці і грубо посікти, курагу помити, обсушити паперовим рушником і грубо порізати. Приготуємо пюре з гарбуза. Для цього 600-700 г сирого гарбуза помити, почистити, порізати середніми шматками. В баняк налити води на 1 см, викласти гарбуз і варити під кришкою, як закипить на невеликому вогні, періодично помішуючи до м‘якості, хвилин 15-20. Відкинути готовий гарбуз на друшляк, дати стекти і пробити блендером.
Відідрати 250 г готового гарбузового пюре. Перекласти його в глибоку миску. Додати цедру апельсина, суміш пряних трав, гарно вимішати вінчиком. Додати цукор, олію, яйця, вимішати. З‘єднати борошно з розпушувачем і поступово просіяти в суміш, вимішати вінчиком до однорідності. Так як борошно і соковитість гарбуза бувають різні, то борошна може піти чуть більше (грам 300), орієнтуйтеся на консистенцію тіста: воно не має бути зарідке, але і забивати його теж не потрібно. Додати підготовані горіхи, курагу і вимішати ложкою до однорідності.
Форму змасти і притрусити борошном, викласти рівномірно тісто і пекти в розігрітій духовці при t180 до сухого сірника, у мене пішло 50 хв. Замість одного кекса можна випікати маленькі у формочках, при цьому час випікання зменшиться вдвічі. Прикрасити цукровою пудрою, або глазур’ю, як я. Для глазурі я змішала міксером 2 ст.л. соку апельсина з цукровою пудрою.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook