Кажуть, за шматок ковбаси душу продаси. За таку – можна! Бо це саме та, найсправжніша домашня ковбаса! Ми зібрали для вас в одному матеріалі 15 перевірених рецептів. Тому навіть якщо готуватимете ковбасу вперше у житті, не хвилюйтеся, усе вдасться!
Щоб вітчина вдалася, як магазинна, фарш обов’язково повинен “дозріти”. Тому не пропускайте етапу, де його потрібно покласти у пакет і – в холодильник на 10–12 год.
Немає нічого кращого за натуральну ковбасу, приготовану власноруч. А ковбаса, приготована за цим рецептом, справжня смакота!
Таку ковбасу можна навіть дітям! Але й чоловіки від неї будуть у захваті, і жінкам вона фігуру не зіпсує.
Перед коптінням потрібно з м’яса посмажити дві невеличкі котлетки, щоб спробувати, чи досить солі і перцю буде у майбутній ковбасці. Усе решта робіть згідно з рецептом – і ковбаса вдасться на славу!
Можна випікати таку ковбасу в мультиварці, обравши режим «Мультикухар» і температуру 85 °С. Ковбаска чудово ріжеться тонкими скибочками!
6. Вітчина «Бойкот ковбасі з магазину»
З указаної в рецепті кількості інгредієнтів ви отримаєте 1,2 кг готової вітчини. Вона буде ніжна, соковита і по-справжньому м’ясна!
Такий рулет можна і запікати, і варити: залити водою, варити близько години, покласти на ніч в холодильник. Рулет дуже красивий у розрізі і прикрасить вашу м’ясну нарізку.
Куди там магазинній ковбасі до домашньої! Соковита, ароматна, просто тане у роті! Смакує і гарячою, і холодною. М-м-м…
А чим ви пригощаєте своїх кумів? Є смачна ідея! Приготування домашньої ковбаси вимагає досить багато часу, але результат того вартий!
Чудовий варіант ковбаси для тих, хто полюбляє м’ясо, але не любить надто жирних страв. Ковбаса може бути дієтичним продуктом! Приготуйте – і переконайтеся у цьому.
11. Домашня ковбаса (рецепт для випікання або копчення)
Приготуйте – не пошкодуєте. Рецепт – універсальний і детально розписаний. Усі пропорції чітко прописані. Тому навіть якщо ви готуєте таку ковбасу вперше, можете бути впевнені: все вдасться.
12. Ковбаса домашня з коньяком
Ковбасу, приготовану за цим рецептом, можна коптити або запікати, одразу або наступного дня. І можна навіть приготувати про запас і заморозити! Така ковбаска не тріскає при випікання і не розсипається при нарізуванні.
13. Вуджена ковбаса – шалена смакота
Рецептом ділиться досвідчена господиня зі Львівщини. Там жодне свято не минає без вудженої ковбаси! Вона розповідає, як готує домашню вуджену ковбасу, тобто копчену.
14. Домашня ковбаса «Перевірена роками і ротами»
Перевірений рецепт, дуже простий. Приготуйте, подякуєте потім! Рецепт сімейний, відшліфований методом проб та куштувань результатів випікання.
15. М’ясний «Наполеон» із трьох видів м’яса
Такого “Наполеона” ви ще не їли! Він повністю з м’яса, ріжеться тоненькими скибочками і подається разом із нарізкою. М’ясний “торт” добре ріжеться, при подачі на тарілці складе достойну компанію копченостям, шинкам і ковбасам.