картопляна запіканка

Картопляна запіканка – проста і смачна страва на вечерю

Навіть із кількох картоплин можна приготувати смачну страву на вечерю - картопляну запіканку із золотавою скоринкою.

Картопляна запіканка

  • 6-7 середніх картоплин, 2-3 невеликих яйця, 3-4 ст. ложки майонезу, 100 г твердого сиру, 1 ч. ложка сухого кропу, сіль, перець, часник, спеції.
Картоплю відварити в підсоленій воді зі шкіркою. Сир натерти на терці з великими вічками. В окремому посуді змішати половину сиру з яйцем і кропом (це для золотавої скоринки). Іншу половину – з іншим яйцем, майонезом і часником, сюди ж натерти очищену картоплю (великі вічка). Досолити за смаком, перемішати. Викласти у змащену вершковим маслом та присипану сухарями форму (у мене діаметром 25 см) спочатку картопляну масу, а тоді яєчну. Випікати при 170° С 40 хвилин.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати інші запіканки:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook