Запіканка з кабачків з куркою

Це смачно, корисно і займе у вас дуже мало часу. Приготуйте, не пошкодуєте!

Запіканка з кабачків з куркою

900 г молодих кабачків, 400 г курячого філе, 1 цибулина, 2 яйця, 50 г твердого сиру,  3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка гірчиці, 4-5 гілочок зелені петрушки, 1 ст. ложка рослинної олії, перець чорний мелений, сіль – за смаком. 

Кабачки вимийте, зріжте кінчики. Натріть овочі на тертці з великими отворами. Перекладіть кабачки в друшляк, відіжміть їх злегка ложкою, щоб стік сік. Куряче філе промити, обсушити і наріжте маленькими кубиками. Викладіть м’ясо в миску, додайте до нього гірчицю і сметану. Приправте за смаком свіжомеленим перцем і сіллю. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися.

Цибулину дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Сир натріть на крупній тертці. Зелень петрушки промити, обсушити і дрібно порубати. Додайте сир і петрушку в миску з курячим філе.

Всипте смажену цибулю, вбийте яйця, додайте добре віджаті кабачки. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно змішайте всі інгредієнти. Духовку розігрійте до 190 ºC. Жароміцну форму змажте соняшниковою олією. Викладіть в неї отриману кабачкову масу.

Поставте форму на верхній рівень духовки на решітку. Готуйте страву 45-50 хвилин. Верх повинен підрум’янитися.

Дістаньте запіканку з курки з кабачками з духовки. Дайте трохи охолонути, після розріжте на порційні шматки і подавайте до столу.

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook