Вишні у власному соку без стерилізації (на банку – 100 г цукру)

Вишні у своєму соку чудово підходять для десертів, тортів, пирогів та іншої випічки. Я їх роблю щороку вже багато років поспіль. Цукру даю мінімум - і гарно стоять всю зиму!

Вишні у своєму соку без стерилізації

7 кг вишень, 5 гранчаків (по 100 мл) цукру.

Вишні помити, дістати кісточки. Виміряти об’єм вишень: я міряю літровою банкою, просто накладаю у банку, не втрамбовую. На 1 л перебраних вишень треба додати 100-грамову чарку цукру.  Із 7 кг вишень з кісточками вийшло 5 л вишень без кісточок, до них досипати 5 чарок цукру, перемішати. Поставити на вогонь, час від часу помішувати, з моменту закипання варити 10 хв. Розкласти у стерильні банки, закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном, вкутати. Виходить 6 банок по 0,7 л.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook