Запіканка, що тане у роті. Розкішна страва за 15 хвилин

Ця страва сподобається навіть тим, хто на дух не переносить цвітну капусту чи броколі. Запіканка виходить дуже ніжна, вершкова, особливо смачна!

Запіканка, що тане у роті

500 г цвітної капусти або броколі, 100 г твердого сиру, 200 мл молока або вершків, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, 0,25 ч. ложки солі, мелений перець.

  • У каструлі довести воду до кипіння. Опустити в окріп суцвіття капусти, варити (бланшувати) 2 хв (заморожену бланшувати, не розморожуючи, 5 хв). Потім швидко промити дуже холодною водою, щоб капуста залишилася яскравою. Обсмажити на маслі, періодично помішуючи, на середньому вогні.
  • Форму для запікання вистелити фольгою або добре змастити маслом і обсипати сухарями, викласти броколі.
  • Яйця збити, додати сіль і перець, влити молоко, додати тертий сир, перемішати.
  • Викласти сирну суміш на броколі. Запікати у духовці, розігрітій до 180–200 °С протягом 15–20 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook