Друг з м’ясокомбінату сказав, які напівфабрикати краще не купувати

Побачивши знижку в магазині на м’ясні напівфабрикати, я раніше скуповував майже бездумно. Ну, ось люблю я  пельмені, ковбаску, сардельки. Не завжди можу дозволити, але коли можу, обов’язково дозволяю, і магазин прекрасно мною маніпулює, повісивши магічний цінник  «мінус 50%»...

Мене мало цікавив склад на етикетці, тим паче, що нічого в ньому особливо не розумів, крім того, що є там соєве м’ясо чи ні.

Поспілкувався з одним хорошим знайомим, який працює на заводі з виробництва  м’ясної продукції. Зайвий раз він мені нагадав жарт про те, що тим, хто любить ковбасу, краще не бачити, як вона готуються і створюються.

– Ну, невже ковбасу взагалі  краще не купувати?

– Зовсім ні, навпаки, всі ковбаси готуються з якісної сировини. В цілому все нормально. Ми ж самі беремо ці ковбаси, цей фарш, пельмені додому. Але особливо гидливі колеги не беруть продукцію з вмістом м’яса механічної обвалки.

– Часто бачив цю фразу на етикетках, але думав, що це  звичайне м’ясо,  яке якимось механічним чином в чомусь обваляли, наприклад в спеціях. А що це?

– Це залишки, після відділення м’яса –  кістки, жили, хрящі, дзьоби і т.д. Там, звичайно, трапляється м’ясо, яке залишається на кістках, але зовсім в малих кількостях. Якщо на першому місці в складі продукту є  м’ясо механічної обвалки,  а потім все інше, то значить «все інше» додали в невеликій кількості  до основного інгредієнта.

Після цього, я став звертати увагу на етикетки м’ясних продуктів і на цінники. Дійсно, продукція, де в складі на першому місці вказано м’ясо птиці механічної обвалки завжди значно дешевше. Для мене це було відкриттям.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook